נופים אורבניים ומוסיקה אלקטרונית

איך יודע אדם שהוא סובל מאוברדוז עירוני?

פתאום מציפה אותי תחושה, שהבניינים חונקים אותי. האספלט, המכוניות, האורות, האופניים. פתאום בא לי לצאת. לאיזה טבע, לא בטוח שאני מכירה את הטבע שאני חולמת עליו.
מי שמכיר אותי, יודע שאני לא בחורה שמרבה לחלום על טבע. אם כבר טבע, עדיפות לים.
אבל פתאום... קול קורא לי.
לטייל. לראות ירוק, לאסוף קצת פירות ועשבים מהאדמה. לאכול בשר ציד (כן, לאכול בשר ציד). לחזור לבייסיקס. קצת. לפרופורציה.


בכל אופן - עד שאצא לטיול  שכזה, אספר קצת על הסדנא שהעברתי בשבוע שעבר.
סדנת קינוחים ראשונה, מאז שחזרתי לארץ.
איכשהו יצא והסדנא הייתה נשית למדי. 10 משתתפות מקסימות וחמודות.
הכנו יחד טארט אגסים, טארטלטים לימוניים, ובונבוני קרמל.

 לא יכולתי שלא לשים לב... שבפעם הראשונה, לפחות בסדנא שלי, הבנות לא קפצו להשתתף.
אני לא בטוחה למה.
אולי זה כי היה יום שני בערב, והיו הבנות עייפות.
אולי כי האווירה לא איפשרה להן.
אולי כי חששו לטעות.
אולי כי העדיפו לצפות בי מדגימה.

ואולי, כי קינוחים זה דבר מרתיע?

 אז מה יש בה, באפייה, ובהם, בקינוחים, שמרתיע אנשים באופן סדרתי?
פעם, כמעט כל טבח שפגשתי אמר לי שהיה מת לדעת קונדיטוריה אבל מפחד מזה. היום, אולי בגלל סביבת העבודה שלי, המלאה בטבחים סקרנים ואותודידקטים, אני מרגישה זאת פחות.
אבל במטבחו של הבשלן הביתי, מאידך, זו עדיין תופעה מורגשת.
אני חושבת שלפעמים זו הסיבה שהם מגיעים לסדנא שלי.
לפעמים אני גם מצליחה לגרום להם להשתתף.
הפעם משהו הרגיש לי שונה.
לאורך הזמן, שמתי לב, שבסדנאות בהן מכינים בצקים, שמרים, לחמים, למשתתפים כייף יותר. יש חווית הצלחה כמעט ודאית, כמעט לכולם יוצא להתאמן על משהו יותר מפעם אחת, זה כייף, מגבש, יחסית פשוט.
בקינוחים, יש יותר מתח באוויר. פחות זורם. אני לא יודעת למה.
אני באופן אישי, גם, מאוד נהנית להעביר סדנאות לחם. זה כייף גם לי, כשהמשתתפים, בעצם.. משתתפים!
אם זה המצב, מדוע לסדנאות קינוחים, קל יותר לרשום משתתפים?
אין לי הרבה תשובות. אבל השאלות הללו מטרידות אותי בשבוע האחרון.
אשמח לשמוע רעיונות בעניין.

בכל אופן, אני לא נכנעת כמובן.
כבר יש עוד סדנא, אני חושבת שהיא אפילו משלבת מעט מהשניים, כי חנוכה!
אז נכין לנו סופגניות (בצק! שמרים!!), פיננסיירים עם מוס קפה, וקרמל מו.
אני בטוחה שיהיה כייף וטעים. אולי אפילו אתם תבואו, ונוכל סופסוף להכיר.
אם זה מעניין אתכם, אפשר להירשם דרך האתר:
Kitchenrdv.com

בינתיים בפרונטו מתחילים להתרגש ולהתארגן לסילבסטר, עתיד להיות היסטרי!
2016 - הנה אנחנו באים, ובדווווק שיהיה טעים.
בקרוב מאוד מאוד, אכתוב קצת על תהליך היצירה של הקינוחים לסילבסטר ואחלוק תמונות חדשות לקראת.

בלי קשר, יש עוד 4 ימים בלבד להצביע בטיים אאוט.
אם עוד לא הצבעתם לי, אני מאוד מאוד מאוד אשמח אם תקחו כמה דקות, ותצביעו לי, בקטגורית ״שף קונדיטור השנה״, ורצוי 10 פעמים.
זה יכול להיות ממש מגניב =)

שיהיה המשך שבוע נפלא,
ממני והמסע התל-אביבי שלי.



תגובות

  1. הפאי שלך נראת כח כך טעימה. ד"ש מנורדית (פינית עם שורשים שוודיים) שגרה בארץ

    השבמחק

הוסף רשומת תגובה

רשומות פופולריות